Despre menopauză, sex și Leo Grande

despre menopauza

Se oprește dorința sexuală atunci când apare menopauza?

Răspuns sincer: NU!

Timp de citire5 minute

Când buna mea prietenă Maria s-a apropiat de menopauză, și-a amintit de experiențele mamei sale atunci când a trecut prin tranziția aceasta. După cum ținea minte Maria, când mama ei a trecut prin menopauză a început să se îmbrace bătrânește și chiar a devenit bătrână. Maria, care acum are 46 de ani, era îngrijorată că va călca pe urmele mamei sale. Din fericire pentru ea, nu a avut aceeași experiență.

De fapt, tranziția ei spre vârsta mijlocie i-a adus mai multă încredere în sine și o mai mare conștientizare sexuală. Așa cum Maria a descoperit, vârsta mijlocie poate aduce noi provocări când vine vorba de sex, dar în același timp poate schimba lucrurile în bine.

Partea bună a menopauzei

Multe dintre noi am crescut cu convingerea că menopauza e sfârșitul multor lucruri, însă dacă vrei, poate fi o ușurare: nu mai există teama că vei rămâne însărcinată, nu mai există menstruație, poate coincide și cu faptul că copiii devin independenți.

Bineînțeles, există lucruri pe care nu le putem evita: spre exemplu schimbările hormonale care inevitabil ne vor afecta corpul. Ce putem face? NOI avem de ales: să plângem sau să ne adaptăm, să ne acceptăm și să fim empatice cu noi înșine.

Dă-ți timp să îți dai seama ce vrei să faci cu viața ta de acum înainte.

Recâștigă-ți apetitul sexual!

Dacă ai fost o persoană care a fost mereu interesată de sex, nu trebuie să te oprești. Da, partea fizică este afectată (uscăciune vaginală, durere în timpul penetrării etc.) dar dorința există în mintea ta.

Prin urmare, e timpul să fii mai proactivă. Nu totul se rezolvă cu tratamente hormonale. Citește, încearcă, uită-te la filme, visează… din pasivitate nu vei obține mare lucru.

menopauze, sex la varsta, artisansdamour

Cunoaște-te mai bine

-Ce anume te face să-ți pierzi dorința?

-Ce te excită?

-Ce mecanisme declanșează dorința?

Dă-i spațiu sexualității în viața ta, nu e vorba să fii o tigroaică, e mai mult despre cum te simți. Dacă experiența e bună, atunci dorința sexuală se activează.

Rolul partenerului tău

Cel mai probabil, partenerul tău experimentează și el schimbări: erecția nu mai durează la fel de mult și nu mai este la fel. Așadar, e momentul să vă deschideți spre alte posibilități și să experimentați dincolo de penetrare. Să descoperiți mângâieri în diferite zone, sex oral și alte practici care să fie plăcute pentru amândoi.

El nu va știi că te doare penetrarea pentru că pereții vaginului tău sunt mai slabi, că ai nevoie de mai multă lubrifiere sau că ai prefera să mergi mai încet. E responsabilitatea ta să îi explici asta fără să-l faci să se simtă inconfortabil sau, și mai rău, respins.

Good Luck to you, Leo Grande!

Ok, ai șansa să nu faci nimic. E dreptul tău. Însă poți să-ți dai și tu șansa de a experimenta, de a descoperi și de a te bucura în sfârșit de sexualitatea ta.

Ai văzut filmul Good Luck to you, Leo Grande? Ei bine, Îți recomandăm cu căldură să îl vizionezi pentru că e o poveste ca a multora din jurul nostru. Nancy e o femeie care recent devenise văduvă și care era nefericită în relația ei, în special în viața sexuală: nu a avut niciodată un orgasm iar soțul ei nu și-a făcut niciodată timp pentru o comunicare sinceră în cei 30 de ani de căsnicie. Dorința de a-și lărgi experiența limitată în materie de intimitate o determină pe Nancy să angajeze un tânăr lucrător sexual în speranța de a obține în sfârșit control asupra sexualității sale.

Good Luck To You, Leo Grande demonstrează că sexul pozitiv și împlinirea de sine merg mână în mână. Când Nancy a decis să experimenteze și să descopere, a deschis o lume minunată a plăcerii.

Prețuiește-te pe tine însăți!

  • Începe să cunoști ce e cu adevărat menopauza și discută cu ginecologul tău despre tratamente care te pot face să te simți mai bine.
  • Acceptă acest nou capitol al vieții tale. Poate fi chiar foarte satisfăcător dacă asta îți dorești
  • Ia-ți un vibrator, descoperă-ți corpul. Uneori, să-ți oferi singură plăcere e mult mai bine decât să ai un amant prost.
  • Mănâncă sănătos, meditează și socializează. Suplimentele alimentare ca și Orgasm Glow sunt realizate din ingrediente naturale precum Ashwagandha care e cea mai importantă plantă din Ayurveda și care te va ajuta să te relaxezi.
  • Un lubrifiant bun e la fel de important ca o cremă de față. Acesta te va ajuta să te bucuri de sex fără durere, iar un balsam bun pentru clitoris poate face minuni la îmbunătățirea excitației.
  • Comunică cu partenerul tău ce te face să te simți bine și ce te doare.

Meriți o viață sexuală sănătoasă și împlinită!

Deci, dacă tu, prietena mea, citești aceste rânduri, înseamnă că ești aproape sau ai întors deja pagina de la capitolul 30 și 40 de ani. Iar când întorci acea pagină, o poți întoarce încet și grațios. La fel ca Nancy, trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru o viață sexuală plăcută.

Menopauza nu marchează sfârșitul vieții tale sexuale, ci un nou capitol. Din punct de vedere sexual, asta e grozav. 

Nu ești singură. Te îmbrățișez.

Lady K.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *