Totul despre masturbarea feminină

masturbarea feminină

Dacă sexul este un subiect tabu, atunci masturbarea feminină nici măcar nu există în mentalul colectiv. Îmi pare rău că trebuie să spun acest lucru, dragii mei, dar un număr extrem de mare de persoane consideră că femeile nu se masturbează pentru că fie nu au nevoie fie nu le este permis să facă acest lucru. De multe ori impresia generală este că femeile sunt aceste ființe care au parte de satisfacere sexuală doar cu partener și doar dacă au noroc deoarece pentru ele aceasta nici măcar nu contează.

COMPLET GREȘIT!

Femeile, la fel ca bărbații, ar trebui să se bucure de satisfacere atât în timpul contactului sexual, cât și pe cont propriu. Masturbarea feminină este extrem de importantă, iar faptul că acest subiect este atât de rar discutat subliniază nevoia de egalitate sexuală între femei și bărbați. Pentru că nimeni nu se miră de faptul că bărbații se masturbează. Din contră, este considerat un fapt extrem de uzual. Dar dacă o femeie ar recunoaște același lucru ar fi privită cu reprobare și reproș.

Ei bine, gata cu această situație. Am spus deja că în 2020 dăm cărțile pe față și vorbim deschis despre toate lucrurile importante pentru voi, iar acest subiect este extrem de important, am putea spune chiar vital.  Masturbarea este o experiență normală, plăcută și sănătoasă. Așa că a venit momentul să nu mai consideri acest subiect ca și un tabuu și să îți dai seama că puțin ”menage a moi” este exact ceea ce ai nevoie!

 

De ce este importantă masturbarea?

Masturbarea înseamnă satisfacție. Ține minte acest lucru.

Masturbarea este o experiență personală, normală pentru orice femeie. Masturbarea te ajută să te cunoști mai bine și, evident, să eliberezi tensiunea sexuală. Masturbarea nu este egoistă, ci este un cadou pe care ți-l faci deoarece te poți bucura de satisfacție completă fără a-ți face griji pentru dorințele partenerului. Mai mult, masturbarea are un efect minunat asupra corpului tău, nu doar asupra psihicului.

Conform specialiștilor, masturbarea contribuie la sănătatea organismului deoarece te ajută să dormi mai bine, te eliberează de stres și te ajută să te simți mai confortabil în propriul tău corp. La fel ca și exercițiile fizice sau masajul de relaxare, autostimularea este o metodă excelentă de relaxare fizică și emoțională. De ce să dai banii pe masaj când poți sta acasă și te poți masa singură?

Deci stinge luminile, aprinde câteva lumânări parfumate și pune-te în pat sau oriunde îți place ție. Este momentul să iei parte la o mică expediție de explorare, iar destinația este propria plăcere.

Iată 12 motive pentru care ar trebui să te masturbezi regulat:

 • previi infecțiile cervicale datorită lubrifierii care elimină bacteriile
 • îți întărești musculatura vaginului, ceea ce contribuie la o viață sexuală mai satisfăcătoare, dar previne și incontinența urinară
 • îți crește libidoul
 • ai parte de beneficii pentru sănătatea inimii
 • reduci riscul apariției diabetului
 • ești mai fericită
 • ești mai confortabilă cu propriul corp
 • îți poți îmbunătăți viața sexuală și rămâi activă din punct de vedere sexual chiar dacă nu ai un partener alături
 • dormi mai bine
 • eliberezi tensiunea sexuală
 • îți ameliorezi durerile, chiar și pe cele menstruale
 • reduci stresul

Când ar trebui să te masturbezi?

Conform unui studiu realizat de Universitatea Națională din Indiana privind sănătatea sexuală și comportamentul, doar 7,9% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani se masturbează de 2-3 ori pe săptămână. În schimbă, 23,4% dintre bărbații din același interval de vârstă fac acest lucru. Acum doamnelor, chiar cred că merităm mai mult, nu?

Este foarte important să înțelegi că tu ești o ființă sexuală, cu sau fără partener, iar masturbarea îți amintește de acest lucru. Dorința sexuală nu ține de statutul relației tale, nici măcar de vârstă. Ea poate fi întreținută prin masturbare și cu cât rămâi mai activă din acest punct de vedere cu atât este mai bine pentru tine. Studiile arată că prin masturbare fluxul sangvin în zona vaginului crește ceea ce poate ameliora efectele neplăcute ale menopauzei.

Deci masturbează-te ori de câte ori simți nevoia și fără nici un fel de rușine. Nu există o limită pentru masturbare, cu atât mai puțin în cazul femeilor. Dacă bărbații ar putea să se teamă de scăderea numărului de spermatozoizi, femeile nu au astfel de probleme. Ovulele noastre nu sunt afectate în nici un fel de frecvența cu care ne masturbăm.

Cum te masturbezi?

În primul rând, nu există o metodă corectă sau o metodă greșită de masturbare feminină. Dacă te stimulează filmele erotice, uită-te la filme erotice. Dacă preferi lecturi erotice, nu este nici o problemă. Ideea de bază este să descoperi acea metodă care te stimulează sexual astfel încât să îți dorești eliberarea. Lasă-ți mintea liberă să viseze la persoane sau situații care îți trimit fiori pe șira spinării.

În ceea ce privește tipurile de orgasm pe care le poți atinge prin masturbare, există orgasm clitoridian, obținut prin stimularea clitorisului, și orgasm vaginal, obținut prin stimularea internă a vaginului. Pentru stimulare poți utiliza degetele, vibratoare, dildo-uri, dușul sau orice imaginația ta mai găsește potrivit.

Dacă ești pregătită să mergi mai departe, poți experimenta cu stimularea în zona anală. Orgasmul anal este foarte real, însă multe femei nu ajung să îl cunoască niciodată din cauza temerilor autoinduse și a prejudecăților. Totuși, dacă ești printre cele curajoase, aruncă o privire peste articolul nostru despre Rosebuds. Sigur îți va stimula imaginația.

4 pași spre orgasmul perfect

Acum a venit momentul să vă spun cum văd eu întâlnirea perfectă cu mine, care se lasă de fiecare dată cu un orgasm de zile mari.

Pasul 1: Atmosfera

În primul rând, creez atmosfera, iar pentru aceasta am nevoie de lumină, muzică, un pat îngrijit și, de ce nu, lumânări parfumate. Acestea stimulează simțurile, iar cele de la Artisans d’Amour pot fi folosite și pentru masaj. Preferata mea este cea cu ciocolată și portocale de la Bijoux Indiscrets, dar opțiunile sunt destul de variate și le puteți descoperi aici.

Pasul 2: Explorarea

După ce am creat cadrul perfect, este momentul să îmi las mintea să zburde. Fanteziile sunt absolut minunate, dar și mai minunat este să îmi descopăr corpul și zonele erogene în timp ce visez la atingeri străine. În astfel de momente un tickler este perfect deoarece atingerea sa este delicată și prețioasă.

Pasul 3: Lubrifierea

Acum, că tot corpul este în stare de alertă, trebuie să mă ocup de lubrifiere. Când sunt foarte excitată, corpul se lubrifiază singur, iar masturbarea este ușoară și plăcută. Din păcate, uneori această auto lubrifiere nu este suficientă sau pur și simplu nu se întâmplă. Pentru momente de genul acesta, țin la îndemână un lubrifiant care să intensifice plăcerea, iar aici găsești toți lubrifianții de care ai nevoie.

Atunci când vreau ceva mai mult, adaug și un produs creat special pentru clitoris, cum este Excitement Gel for Women sau Aphrodisia Balm.

Pasul 4: Orgasmul

Bineînțeles, orgasmul perfect reprezintă o combinație între orgasmul clitoridian și cel vaginal. Astfel, pentru un orgasm vaginal de zile mari apelez întotdeauna la Ina Wave. Dacă sunteți începătoare în domeniu, vă recomand Ela. Acest dildo de la Lelo este perfect pentru femeile ce descoperă acum jucăriile sexuale.

Acestea fiind spuse…

Nu uita că masturbarea este o metodă fun, sexy și sigură de a-ți explora dorințele și fanteziile, dar și de ate descoperi și a-ți da seama ce te excită. Mai mult, beneficiile în ceea ce privește sănătatea sunt atât de multe încât nu ai nici o scuză de a nu te bucura de puțină plăcere în fiecare zi.

Dacă masturbarea este încă ceva nou pentru tine, nu te stresa. Nu există o metodă corectă sau greșită de a te masturba. Ai răbdare cu tine și dă-ți timp să îți descoperi corpul.

Ceea ce contează este să faci ceea ce îți aduce satisfacție și să te bucuri de fiecare minut.

La mulți ani de Ziua Femeii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *